Ik heb altijd schrijfinspiratie Jolanda Pikkaart

Ik heb altijd schrijfinspiratie

Sorry, het is echt waar. Ik heb altijd schrijfinspiratie. Altijd? Nou, bijna altijd. Maar ik weet precies wat ik nodig heb om mijn inspiratiebron te laten stromen. Ik help  jou graag om je pad naar je eigen inspiratiebron te vinden; ik ga mijn geheimen met je delen.

Ik heb altijd schrijfinspiratie Jolanda Pikkaart

Wat werkt voor mij?

  • Ik ben tomeloos nieuwsgierig: Ik sta altijd open voor inspiratie. Ik wil weten wie die mensen op dat terras zijn, wat ze doen en wat hun relatie is. En als ik daar niet achter kom, fantaseer ik er een eind op los. Ik wil alles weten van mijn ideale lezer of personages.
  • Ik zet al mijn zintuigen in: Ik weet nog welke geuren, geluiden, smaken, kleuren en stoffen India of Maui zo bijzonder maakten. Ik kan nu mijn ogen sluiten en de thee van mijn oma proeven. Probeer dat zelf ook eens, als je iets eet of drinkt, of als je naar buiten gaat. Sluit af en toe je ogen en ruik, voel, proef en luister. Kijken doe je waarschijnlijk wel genoeg, maar richt je eens wat vaker op details.
  • Het werkt als ik ontspannen ben: Inspiratie werkt bij mij nog veel beter als ik me niet met schrijven bezig houd. Als ik onder de douche sta, in bad lig, in de trein zit, of tijdens een langere reis in de auto (op de passagiersstoel).
  • Ik zoek de natuur op: Ik woon vlak bij het bos en ik werk in de zomer ook graag in mijn buitenkantoor. In het weekend of in mijn pauze lees ik in mijn hangmat en ik rommel veel in mijn kleurrijke, eetbare tuin. Dus ook daar zet ik al mijn zintuigen in. Heb je een balkon? Daar kun je ook tomaten of aardbeien planten, of ruiken aan je muntplant. Zoek de natuur op.
  • Ik ben leergierig: Ik laat me graag door anderen inspireren. Ik laat me coachen en volg trainingen en workshops en natuurlijk lees ik veel. Zo leer ik weer nieuwe technieken, verbeter ik mijn schrijfstijl en krijg ik weer inspiratie. Mijn tip: volg schrijfworkshops en ga naar inspiratiedagen.

Hoe kan ik jou helpen?

Probeer mijn tips zelf eens uit of laat je door mij inspireren.

Op mijn boek ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie‘ moet je nog even wachten tot 10 april 2021 tijdens het kleurrijke boekengala van de kleurrijke schrijvers. Je kunt wel al starten met mijn gratis schrijfinspiratieboek en mijn inspiratievideo’s bekijken.

Jolanda Pikkaart – dé kleurrijke schrijfcoach

1 reactie op “Ik heb altijd schrijfinspiratie”

  1. Pingback: Een nieuw jaar en nieuwe plannen - De kleurrijke schrijvers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.