Elly Vos

Elly Vos, één van de kleurrijke schrijvers

In 1981 ben ik geboren in Waalwijk, een prachtig stadje midden in Noord Brabant. In mijn tienerjaren schreef ik al verhalen, kreeg hoge cijfers voor gedichten en was dol op lezen. Spreekbeurten waren niks voor mij, de informatie tot een verslag verwerken vond ik geweldig om te doen. Boeken schrijven was toen al een kinderwens.

Inmiddels woon ik samen met mijn vriend, twee katten en twee cavia’s. Ik werk in de ouderenzorg, maak eindeloze wandelingen door de natuur, vaak samen met mijn camera en schrijf bijna dagelijks een gedicht, blog of een nieuw hoofdstuk voor mijn boek. De schrijfinspiratie haal ik uit het dagelijks leven, zo ook mijn psychologische roman ‘Met mij is toch niks mis’.

Elly Vos

Met mij is toch niks mis

Een paar jaar geleden fantaseerde ik, als echte workaholic, veel over onbekende werelden, grenzeloze liefdes en verlaten eilanden. De droom om auteur te worden was vervlogen, ik had er geen tijd voor. Schrijven deed ik alleen op mijn werk, maar veel verder dan verslagen en notulen kwam het niet.

Het onderwerp voor mijn eerste boek komt niet zomaar uit de lucht vallen. Op het moment dat ik hiermee begon, zat ik al een paar maanden in de ziektewet dankzij een depressie, burn out en ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. De behandeling was zwaar, het papier was mijn enige uitlaadklep. Het dagboek dat ontstond gebruikte ik als leidraad voor dit verhaal, ook al is het best een ingewikkeld thema.

Toekomstige lezers meetrekken in de put waar ik op dat moment in zat, was het laatste wat ik wilde. Mijn verbeeldingskracht kwam tot leven. Ik maakte van Sophia de Kort, de hoofdpersoon, een nuchtere jongedame die naast haar psychische problemen ook met humor naar haar leven kon kijken. Sommige verhaallijnen zijn echt gebeurd, de rest is verzonnen of aangedikt, personages heb ik uit mijn duim gezogen, ook al vond ik sommige karaktertrekken van mensen te leuk om niet in deze roman te gebruiken.

Ben je nieuwsgierig geworden? Vanaf 9 oktober 2021 is mijn debuutroman te koop.