Marieke Simons - Gebroken akkoord

Marieke Simons

Op gegroeid in het zuiden als kleine dromer schreef ik talloze schriften vol met verhalen over alles wat in mijn hoofd leefde. Inmiddels zijn die schriften vervangen door echte boeken en is het schone Brabant ingeruild voor het Utrechtse, waar ik samen met mijn twee kinderen woon.

Naast mijn passie voor schrijven, is muziek een uitlaadklep voor mij. Ik zing, doe een poging tot piano spelen en maak dagelijks een dansje voor of achter mijn beeldscherm. Maar het allerliefste breng ik deze twee passie samen op papier. Zodra ik ’s avonds de kans krijg, gaat de laptop open en bedenk ik een nieuw verhaal over muziek, liefde en vriendschap.

Publicaties

In 2018 kwam mijn debuutroman ‘Geheim akkoord’ uit en in 2019 verscheen mijn korte verhaal Onder de vuurtoren in de waddenbundel ‘Aangespoelde Verhalen’.

‘Gebroken akkoord’ is een los te lezen vervolg op mijn debuut, omdat het verhaal destijds niet af voelde. De karakters lieten me niet met rust en hadden net als ik behoefte aan een vervolg. Meerdere thema’s komen hierbij aan de orde. Want hoe voelt het als een succesvolle band ineens stopt? Hoe overleef je als je op je hoogtepunt stond? Kun je nog verder omhoog of val je juist hard omlaag?

Dit en nog veel meer komt aan bod in mijn nieuwe boek ‘Gebroken akkoord’.

online boekpresentatie kleurrijke schrijvers 10 april 2021