Virusvrije verhalen

Virusvrije verhalen

De lockdown is nog in volle gang. Winkels blijven dicht, we moeten zoveel mogelijk thuis werken, kinderen mogen niet naar school. Ook de avondklok en bezoekbeperking maken het ons niet gemakkelijk. We maken ons zorgen, logisch. Moet ik me laten vaccineren? Hoe kan ik omgaan met de gevolgen van al deze maatregelen? Hoe lang houden we dit nog vol? Bedrijven gaan failliet, eenzaamheid en psychische problemen hebben de overhand, terwijl het virus met al zijn varianten om ons heen blijft slaan. Dit is, globaal samengevat, de situatie waar we middenin zitten.

Soms wordt het me allemaal wat teveel, dat geef ik eerlijk toe. Uitgesproken meningen, mensen die lijnrecht tegenover elkaar staan in hun visie op het geheel, ik kan er niet altijd goed tegen.

Wegdromen in een boek

Ik vind het heerlijk om regelmatig weg te kruipen uit deze realiteit. Even wegdromen in een boek, alles om me heen vergeten. Niet piekeren, me druk maken om wat ik op het nieuws heb gezien, maar meeleven met de hoofdpersoon en hopen dat het goed komt. Ook het verzinnen van eigen verhalen helpt me daarbij, want in mijn wereld mogen mensen elkaar omhelzen, handen schudden, feest vieren. Ze zitten bij elkaar op schoot, omdat er te weinig stoelen zijn, weten niks van een besmettelijk virus, hebben hun eigen problemen. 

Een nieuwe samenleving

Misschien is dat wel het grootste voordeel dat ik als auteur heb, een nieuwe samenleving creëren, de problemen vergeten waar we op dit moment in leven en jou als lezer hierin meenemen.

Ontsnappen van corona

Mijn debuutroman, Met mij is toch niks mis, speelt zich af van 2017 tot 2019, ruim voor de eerste COVID-19 uitbraak. Ook in het korte verhaal Vermist, waar ik wellicht in een volgende blog iets over zal vertellen, hebben de personages hele andere zorgen. Ook in mijn volgende boeken zal Corona geen invloed hebben, want ik wil dat ook jij de mogelijkheid krijgt om uit deze onzekere tijd te kunnen ontsnappen met virusvrije verhalen.

En jij? Waarom lees jij verhalen?

Elly Vos

6 reacties op “Virusvrije verhalen”

  1. Jolanda Pikkaart

    Voor mij is dit ook een periode van naar binnen keren. Waar word ik blij van en waar wil ik mee stoppen?
    Ik teken nu, schrijf en lees in de tijd dat ik normaal op pad zou gaan.

  2. Rinske Oenema

    Mooie, herkenbare blog Elly. Reizen in een boek of in mijn eigen fantasie helpt om de zorgen van de dag los te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.