prentenboek dierenoptocht in Londen

Dierenoptocht in Londen: prentenboek bij de Kleurrijke schrijvers

Mijn prentenboek bij dé Kleurrijke schrijvers heet dierenoptocht in Londen. Een jaar geleden hadden we op eerste Kerstdag een feestje bij mijn jarige vader. Mijn nichtjes vroegen of ik een boek wilde schrijven waarin zij de hoofdrol hadden. Terwijl lekkere hapjes werden geserveerd, brainstormde ik met de lieve kleuters/onderbouwers, die ook een rol zagen voor hun babybroertje.

Zo ontstond de dierenoptocht in Londen. De hoofdrollen waren duidelijk aangegeven door mijn nichtjes: een herderspuppy, lieveheersbeestje, kitten en tijger. Het uiteindelijk verhaal is best nog een en ander aangepast, maar … ze willen op vakantie naar Londen en dat gaat HELEMAAL mis.

Het verhaal schreef ik in september 2020, tijdens een schrijfreis georganiseerd door Jolanda. Hier lees ik het verhaal voor aan mijn reisgenoten, die er erg om moesten lachen. Altijd een goed teken.

voorlezen prentenboek dierenoptocht in londen

Illustrator Ewald Stuer werkt mee aan het prentenboek

Heel blij ben ik met de illustraties van Ewald. Hij was meteen enthousiast over het verhaal en zag de beelden van het boek voor zich nadat hij mijn tekst gelezen had. Dat blijkt wel uit de illustraties die hij me toestuurt. Elke keer veer ik verheugd op als hij weer een tekening met me deelt. In veel van zijn tekeningen zitten kleine grapjes, die het geheel nog leuker maken.


Ik verheug me erg op het eindresultaat, dat tijdens het kleurrijk boekengala zal verschijnen. Het kleurrijk boekengala op 10 april wordt hoe dan ook een mooi feestje. We zijn er allerlei leuk plannen voor aan het maken. Blok de dag vast in je agenda, want we gaan er hoe dan ook een bijzondere dag van maken, die je (online) met ons mee kan vieren.

Het boek wordt uitgegeven bij Droomvallei Uitgeverij en is via de website nu al te bestellen. Het wordt na het gala aan je opgestuurd.

Esther van der Ham, auteur van ‘Dierenoptocht in Londen’.

4 reacties op “Dierenoptocht in Londen: prentenboek bij de Kleurrijke schrijvers”

  1. Jolanda Pikkaart

    Lieve Esther, wat heb ik van jouw verhaal genoten. Ik kan niet wachten tot ik jouw boek ook met de afbeeldingen erbij kan zien.

  2. Rinske Oenema

    Ik was een van die gelukkigen die je verhaal hoorde in september. Een best spannend verhaal waar je vrolijk van wordt. Ik heb zin in het boekengala.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.