Schrijfweek en kleurrijke schrijvers

Onderdeel van dé Kleurrijke schrijvers

Als lid van de kleurrijke schrijfgroep kregen wij de kans om lid te worden van dé Kleurrijke Schrijvers. Een groepje schrijvers dat dit jaar hun boek op de markt brengt. Onder de bezielende leiding van Jolanda Pikkaart en onze uitgever Esther van der Ham. De kracht van Jolanda is dat ze verbindt. Dat hebben we vooral weer gemerkt tijdens de schrijfweek in september. De band tussen ons was na korte tijd al voelbaar, vooral ook door de open en eerlijke gesprekken die we voerden.

Tijdens de schrijfweek

Alhoewel iedereen buiten mij de hele week daar doorbracht, sliep ik thuis. Heimwee maakt het voor mij niet mogelijk een hele week van huis te zijn maar dat mocht de pret niet drukken. Voor half negen was ik er elke dag en rond negen uur ‘s avonds ging ik weer weg. We aten en schreven samen plus we hadden elke dag een bijeenkomst bij Jolanda. Eerst al met het ontbijt en voor het avondeten nog een keer. Zo fijn om te horen hoe het met schrijven ging van iedereen.

Medeschrijvers

Marieke en Rinske kende ik al, Anneliese volgde ik via Facebook en Petra was helemaal nieuw voor mij, maar al snel voelde het alsof we elkaar al jaren kenden. Aan het eind van de schrijfweek deelden we een stukje tekst met elkaar. Anneliese begon en haar verhaal smaakte naar meer. Petra bracht me in tranen met haar verhaal over Pebbles, het raakte me zo. Esther las haar nieuwe kinderboek voor dat ze had geschreven voor haar neefjes en nichtjes, zo grappig. De boeken van Marieke en Rinske maakten me nieuwsgierig en daarna was het mijn beurt. Na het voorlezen van de proloog van ‘Verkeerde Keuzes’ kon je een speld horen vallen. Zo gaaf, ze vonden het spannend en wilden doorlezen. Heerlijk.

Samen

Met Marieke en Rinske zit ik in een appgroep, bij vragen of dingen waar we tegenaan lopen helpen we elkaar en na de schrijfweek sloot ook Petra aan, dit helpt echt. Het is zo fijn om bij problemen op schrijfvlak samen naar een oplossing te zoeken. Ook hier zit een stuk echte verbinding. Vaak lachen we wat af maar steunen elkaar door dik en dun, we zijn echt schrijfvriendinnen, zo voelt het voor mij in elk geval.

En dan is daar altijd weer muziek

Voor mij is muziek heel belangrijk, ik kan ook echt geraakt worden door een mooie tekst of muziek. Menig plaat heeft de tranen laten stromen en op zich geniet ik daarvan. Voor mijn eigen boek had ik het ideale nummer als snel gevonden.

‘Stupid Mistake’ maar dan van een groep jonge Chinese jongens, de jeugdige leeftijd van de zangers sluit mooi aan bij een van mijn hoofdpersonen. Ik ben Mariekes boek aan het (proef)lezen en heb de eerste hoofdstukken uit. Vanmiddag op weg naar mijn kleindochters om op te passen hoorde ik ‘Nu wij niet meer praten’ op de radio en zat gelijk weer in haar boek. Zo mooi om te zien hoe ook muziek verbindt.
Ook nieuwsgierig geworden? Volg ons op Facebook tot onze boeken worden gepresenteerd op 10 april.

Blog door Marijke Witman. Haar boek verschijnt op 10 april bij Droomvallei Uitgeverij

7 reacties op “Onderdeel van dé Kleurrijke schrijvers”

 1. Jolanda Pikkaart

  Dag Marijke,

  De schrijfweek was superfijn en voor mij zijn jullie veel meer dan alleen klanten. Nu ik de cover van je boek heb gezien wordt het nog echter. Spannend…

  1. Marijke Witman

   Zo voel ik het ook Jolanda. En het was super. Ben ook heel benieuwd maar het eindresultaat van mijn boek.

 2. Rinske Oenema

  Onze band reikt inmiddels verder dan onze boeken. Het is mooi om te ervaren hoe we elkaar inspireren en verder helpen. Ik kan niet meer zonder deze contacten. En nu op naar 10 april met de eerste mooie boeken van dé Kleurrijke Schrijvers.

  1. Zie het nu pas Elly maar beter laat dan nooit. Wat dat betreft duurt eerlijk het langst en dan is het op die manier of niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.