sprong in het diepe titia schut

Waar gaat ‘Sprong in het diepe’ over

Op 10 april 2021 verschijnt mijn eerste thriller bij Droomvallei Uitgeverij. De titel is Sprong in het diepe en vorige week heb ik de achterflaptekst afgerond. De hoofdpersoon van mijn thriller is Adeline. Haar leven staat ineens op zijn kop en alles lijkt mis te gaan. Ze ontmoet een pakjesbezorger die bij haar aan de deur komt. John heet hij en hij is een erg aantrekkelijke man. Als tijdverdrijf pakt ze het parachutespringen weer op en daar komt ze hem ook tegen. Hij laat haar kennismaken met het gevaarlijker basejumpen. Ze heeft impulsief gezegd dat ze dat durft, maar als het zover is heeft ze spijt. Ook vraagt ze zich af of hij eigenlijk wel te vertrouwen is, want er is iets geheimzinnigs waar hij niet over wil praten.

Een liedje

In het verhaal heb ik delen van een songtekst opgenomen. Deze komen uit het liedje Parachute van de groep Something Happens (1990, Virgin Records). Ik zong het liedje altijd mee als ik het op de radio hoorde en vond het een spannende tekst. Tijdens het zingen was het alsof ik zelf aan een parachute hing en dat gevoel van vrijheid voelde ik in dat liedje door de tekst en de muziek. Zinnen als ‘Take your parachute and jump, you can’t stay here forever’ en ‘There’s gonna have to be some danger’ nemen me mee naar een parachutesprong, alsof ik er zelf bij was. Vooral de laatste zin van het liedje vind ik spannend, omdat het nogal een abrupt einde heeft. ‘Take your parachute and go, and wave to me as you are falling. Take your parachute and…’ Deze zinnen laten mijn fantasie werken. Wie gaat parachutespringen en hoe loopt die sprong af? Wat gebeurt er met die persoon?

Young Woman holding colorful umbrella looking rain in the mountains with dramatic sky at sunset

Terugkerende beelden

Er zijn in het verhaal ook een aantal dingen die meerdere malen terugkomen, bijvoorbeeld een weerhuisje en een vrouw in blauwe kleding. Die hebben met elkaar te maken, maar wat? Ik zou het hier graag willen uitleggen, maar dan vertel ik teveel over het verhaal. Een klein tipje van de sluier kan ik wel geven. Het heeft alles te maken met die vrouw waar niemand bij het basejumpen over wil praten. Wat is er met haar gebeurd?

Als je mijn thriller ‘Sprong in het diepe’ leest krijg je op deze vragen een antwoord, net als de hoofdpersoon. De spannende zoektocht naar antwoorden wordt voor Adeline letterlijk een sprong in het diepe.

Hoe zit dat met jou? Houd jij ook van spannende boeken lezen?

sprong in het diepe titia schut

Blog door Titia Schut, afbeeldingen van Freepik.

4 reacties op “Waar gaat ‘Sprong in het diepe’ over”

  1. Rinske Oenema

    Leuk om wat meer te lezen over jouw spannende boek! Dat liedje van Something happens zong ik in mijn hoofd toen ik voor het eerst hoorde waarover jouw boek gaat. Grappig dat dit de basis is voor jouw verhaal.

  2. Pingback: Schrijven als in een film - De kleurrijke schrijvers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.