In de wolken

Al anderhalve week verkeer ik in de wolken en zweef ik door de dagen heen. Ik ben blij, happy en ik blijf lachen. Dat heeft alles te maken met de feestelijke presentatie van mijn boek. Op zaterdag 10 april zag mijn psychologische thriller Sprong in het diepe het levenslicht. Het was een superleuk feestje bij mij in de tuin en hoewel het een frisse dag was met lage temperaturen werd ik er helemaal warm van. De aandacht, de versieringen, het eerste exemplaar in ontvangst nemen en de online presentatie; ik vond het allemaal geweldig. Die dag zal ik nooit meer vergeten. Jarenlang droomde ik ervan om een boek te schrijven, maar ik ben er tijdens het schrijfproces achter gekomen dat het hard werken is om het idee goed op papier te zetten. Het kostte tijden van nadenken over het verhaalverloop, het schrijven van de eerste versie en het daarna blijven schrappen en schaven aan het manuscript. Als lezer heb je werkelijk geen idee hoeveel tijd er in gaat zitten om zoiets te schrijven. Eindelijk is het klaar en ik voel me trots dat ik (met hulp van schrijfcoach en uitgever) deze thriller heb geschreven. Blij dat mijn droom werkelijkheid is geworden.

Je boek signeren

Als een echte auteur mag je ook je boeken signeren. Je naam en een persoonlijk bericht schrijf je voorin het nieuwe boek en dan gaat dat exemplaar naar de persoon in kwestie. Die pakt het boek uit en opent het; gaat lezen en reageert erop. Ontzettend spannend, want zullen de lezers er net zo van genieten als ik als auteur tijdens het schrijven? Gelukkig hebben al een aantal proeflezers erop gereageerd, maar nu de thriller de wereld in is gestuurd is het opnieuw weer spannend. Alsof je je kind moet loslaten.

Helemaal in de wolken

Niet alleen bij de boekentour, maar ook tijdens het schrijven van mijn thriller was ik regelmatig in de wolken, omdat ik schreef over Adeline die aan parachutespringen doet. Zelf heb ik alleen nog maar een ballonvaart gemaakt. Daarbij ben je ook in de lucht op een behoorlijke hoogte, maar het tempo is veel bedaarder. Het woord ‘vaart’ heeft te maken met de manier waarop een ballon voortbeweegt, niet met de snelheid dat het maakt.

Hoogste parachutesprong

Voor mijn thriller heb ik me verdiept in het parachutespringen en basejumpen, omdat mijn hoofdpersonage dat als hobby heeft (hoe bedenk je het…). Ik moest daarom een beetje weten waar ik het over had om het levendig te kunnen beschrijven, maar diep in mijn hart vind ik het zelf veel te spannend, doodeng zelfs. In het dagelijks leven ben ik niet zo’n waaghals, dus ik stond doodsangsten uit als Adeline het wel deed in het verhaal. Op een gegeven moment vroeg ik me tijdens het schrijven zelfs af: wat is eigenlijk de hoogste parachutesprong ooit geweest? Aan de ene kant ben ik nieuwsgierig naar het antwoord, maar aan de andere kant wil ik het niet weten. Wie haalt het ook in zijn hoofd om te gaan parachutespringen of basejumpen? Ik ken wel een paar mensen: Adeline, John en … , maar zij zijn personages in Sprong in het diepe! Dankzij hen ben ik al tijden in de wolken!

6 reacties op “In de wolken”

 1. Wat een mooi blog Titia, en super dat jij in de wolken bent. Terecht, wat een prestatie een verhaal bedacht, een boek geschreven en uitgegeven.
  Blijf nog maar even in de wolken, misschien komt daar wel een nieuw verhaal.
  Mooie foto’s ook.

  1. Dank je wel, Elly. Het is heel gaaf om al je bedenksels in boekvorm te zien. Ik ben ook benieuwd naar jouw boek en dan ben jij waarschijnlijk zelf ook in de wolken!

 2. Leuke blog Titia,
  Ik ben jouw boek nu aan het lezen en ben benieuwd naar hoe het met Adeline zal vergaan. Ik ben zelf ook niet zo’n liefhebber van hoogten en zal het dus niet gaan proberen om parachute te gaan springen. Ik vind het al moedig dat je een ballonvaart hebt gemaakt, dat heb ik tot nu toe ook nog niet gedaan.

  1. Veel plezier met lezen. Laat je een reactie achter op Droomvallei UItgeverij en Hebban? Ik wil jouw boek ook graag lezen als het af is; ik ben benieuwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.