Ik heb een bruishoofd

Ik heb een bruishoofd en zit altijd vol met ideeën. Ja altijd. Of ik nu een blog of een boek schrijf, er blijven ingevingen komen.  Dat is fijn, want ik heb dus ook altijd schrijfinspiratie. Er is ook een valkuil, want ik heb meerdere boekideeën en tijdens het schrijven ploppen er weer andere op. Dat is geweldig, maar ook lastig. Want met welk idee ga ik nu aan de slag? En waar haal ik de tijd vandaan om al die ideeën uit te voeren?

Focus, rust en ruimte

Voor het schrijven heb ik rust en ruimte nodig. Daarom verplicht ik mezelf tot focus. Ik schrijf één boek tegelijk. Een fictie- en daarnaast een non-fictieboek mag ik dan weer wel van mezelf. Daar zit zo veel verschil in.  

Om voor rust en ruimte te zorgen ga ik regelmatig de natuur in. Tijdens het wandelen krijg ik nieuwe energie en weer schrijfinspiratie. Daarna lukt het schrijven meestal weer. Daarnaast zorg ik voor een fijne schrijfplek en met mijn laptop en Remarkable (digitaal notitieboek) kan ik overal schrijven.

Writers block

Ik krijg regelmatig berichten van auteurs dat het schrijven niet lukt. Het is te druk, er is gedoe, of de dingen van alle dag komen tussendoor.

Soms stel je uit of heb je last van een winters block. Wat doe je dan om meer schrijfinspiratie te krijgen?

Meer schrijfinspiratie

Boeken Jolanda Pikkaart

Ik heb niet een tip voor je die alles oplost helaas.

Wel een heleboel omdat niet voor iedereen hetzelfde werkt. En het ook bij mij per keer kan wisselen. Daarom heb ik heel veel tips en schrijfoefeningen verzameld in mijn boek ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie – en met dit boek jij ook’.

P.S. Natuurlijk bruis jij ook van ideeën. Daarom is mijn vraag aan jou: Wat doe jij als het scnrijven niet lukt? Deel je het hieronder? Dan verzamelen we de tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.