Een oma die boeken schrijft

Een oma die boeken schrijft

Mijn eerste Elfenmeisjes boek werd twee maanden voor onze jongste kleindochter geboren. Het hele idee voor het schrijven van dit boek was ontstaan door de andere drie meisjes, Lotte, Esmee en Nina. De namen van de oudste twee, Lotte en Esmee, vormen samen de naam van mijn hoofdpersoon Loesje, Nina is de andere hoofdpersoon, Nikki. Het boek is ook opgedragen aan mijn kleine meisjes met een vraagteken voor het kleintje dat nog veilig in de schoot van haar moeder groeide. 

Elfjes als kleinkinderen

Elfenmeisjes

Na een klein jaar kwam het tweede deel uit en daarin komt baby Bibi voor als Bindi, het zusje van Nikki. Deel drie is mede bedacht door de oudste drie kleindochters. Zo leuk om te zien hoe zij Floortje hebben bedacht, niet alleen de naam, maar ook hoe ze eruit moest zien. Verder vonden ze dat Floortje een elfje moest worden dat kon toveren. Tijdens het schrijven heb ik regelmatig voorgelezen wat ze nu weer beleefden, die elfjes van oma. Dat schept een heel bijzondere band. 

Voorlezen op scholen

Met veel plezier heb ik op de verschillende scholen in steeds weer andere klassen voorgelezen en de geboorte van een boek laten zien door geprint papier, losse illustraties en een voorbeeld van de cover. Geweldig die snoetjes. Nu de jongste ook op school zit, heeft ze me al een paar keer gevraagd bij haar te komen voorlezen, maar helaas gooit ook hier corona roet in het eten. Maar wat in het vat zit verzuurd niet, dus zodra er een mogelijkheid is sta ik op school.  

Geboorte van een boek

Nu is oma een heel ander boek aan het schrijven, en de geboorte van dit boek is aanstaande. De vreugde toen ik zei dat ik aan het schrijven was, jippie weer een boekje over Loesje en Nikki. Mogen wij weer een elfje bedenken? Toen moest ik zeggen dat dit boek niet voor hen was. Dat viel niet mee. Steeds als we elkaar zien vragen ze of ik nog aan het schrijven ben. Dus toen ik vertelde dat het boek klaar is, begonnen ze te juichen. Tot ik ze er aan herinnerde dat het toch echt een geen boek voor hen was. Dat vinden ze maar raar. Oma die na vier kinderboeken ineens iets anders schrijft.

Een oma die boeken schrijft

Stiekem zijn ze ook heel trots op me, laatst had ik een vriendinnetje in de auto en die vroeg plompverloren: ‘Ben jij die oma die boeken schrijft?’ Waarop ik beaamde dat ik dat was.  
‘Met een pen?’ Was de volgende vraag en ik moest lachen en vertelde dat het schrijven toch echt wel op de laptop gebeurde. 

Een ‘grote mensen’ boek

Mijn eerste ‘grote mensen boek’ komt er dus bijna aan en dat is zo spannend. Zo heerlijk om ook dat met mijn inmiddels niet meer zo kleine meisjes te kunnen delen. Alle vier kunnen ze heel goed tekenen, daar ben ik best wel jaloers op en dat weten ze ook. Ik heb ze gezegd dat ik een vierde deel van de Elfenmeisjes schrijf als een van hen, of misschien allemaal wel, de illustraties maken. Ik wacht rustig af, geniet van de geboorte van mijn thriller Verkeerde keuzes en misschien, heel misschien vul ik die tussentijd wel met het schrijven van nog een ‘grote mensen’ boek. 

Marijke Witman – auteur Verkeerde keuzes – 10 april 2021

5 reacties op “Een oma die boeken schrijft”

  1. Jolanda Pikkaart

    En ik heb zo genoten van jouw ‘Verkeerde keuzes’. #spannend Op 10 april 2021 heb je hem in je handen…

  2. Rinske Oenema

    Het schrijven van je eerste grote-mensenboek is zeker geen verkeerde keuze! Ik kan niet wachten tot ik het kan lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.