Teken je inspiratie

Teken je inspiratie

Schrijven doe ik op dit moment niet. Mijn manuscript is terug van de redactie en ik ga nu aan de slag met de correcties. Ik weet het, het hoort bij schrijven, maar voor mij heeft dit weinig te maken met creativiteit. Daarnaast ga ik nog op zoek naar afbeeldingen bij mijn boek Ik heb altijd schrijfinspiratie. Want ook afbeeldingen zorgen voor inspiratie en daar zijn mijn lezers naar op zoek.

Een nieuw boekidee

Voor de kerstvakantie wil ik dit boek afronden. Dan kan de uitgever starten met de opmaak en dan mag ik aan de slag met een nieuw boekidee. De vraag is alleen welke…

Natuurlijk vind ik het vervelend dat ik nog niet weet wat mijn volgende boek is. Maar het heeft weinig zin om me daar de hele tijd druk over te maken. Liever richt ik me op andere dingen die voor inspiratie zorgen, zoals tekenen.

Ik start mijn ochtend altijd met een kwartiertje tekenen. Soms is dat schrijfschetsen met een doel of een andere keer pak ik gewoon mijn stiften of verf en zie ik wel wat er komt. Daarom volg ik ook creativetijdvoorjezelf van Esther van der Ham. Ze daagt mij daar vaak uit om iets nieuws te doen. Zo maakte ik al een tekening van mijn jaar en ga ik woensdag haar online workshop een engeltje tekenen volgen.

Van tekenen word je gelukkig

Als je tekent komen er stofjes vrij in je brein, zoals dopamine, endorfine en serotonine. Die stofjes zorgen voor een geluksgevoel. Je hersenen willen altijd iets bedenken, maken of ontwikkelen. Dat kan schrijven zijn, maar waarom niet ook tekenen? Je bent even helemaal in het nu, dus er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën. Dat zou zomaar een idee voor een blog of een boek kunnen zijn.

Teken je inspiratie

Het fijnst is om te tekenen zonder verwachting, want natuurlijk kan het altijd beter of mooier, maar jij tekent voor jezelf. Geniet van het proces en mocht je inspiratie krijgen dan is dat mooi meegenomen.

Inspiratieopdracht

Hoe zit jouw inspiratie er uit? Heeft het een kleur, zie je structuur of is het meer een explosie van lijnen? Pak een pen, papier, potloden of stiften en teken jouw inspiratie. Vergeet niet: je kunt het niet fout doen, dit is alleen voor jezelf. Wil je het delen? Doe het dan onder dit blog, gebruik de hashtag #tekenjeinspiratie.

1 reactie op “Teken je inspiratie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.