't Paaltje - Elly Vos

Nieuw begin

Mijn buik kriebelt bij de gedachten aan mijn aankomende boek. De opmaak is gereed, we brainstormen nog over de cover. Met mij is toch niks mis is bijna klaar voor een eerste proefdruk. Nog een paar maandjes wachten, dan is het zover, vanaf negen oktober ligt mijn debuutroman in de winkels.

Tegenvaller

Mag ik je alvast voorstellen aan verhaal nummer twee? De voorbereidingen zijn in volle gang, ook al valt het soms vies tegen. Het weerhoudt me er niet van om door te gaan, want als je eenmaal een schrijfproces hebt afgerond, wil je meer.

Voor het eerste boek heb ik me laten inspireren door eigen ervaringen, verhalen van anderen en wat eigen fantasie. Bij ’t Paaltje, de werktitel voor de tweede roman, zal ik vooral aanspraak moeten doen op mijn verbeeldingskracht.

Onmogelijk onderwerp

Tijdens het uitwerken van de hoofdpersonage, besloot ik een totaal ander karakter te creëeren. Marjolein is, in vergelijking tot Sophia, juist spontaan, sociaal, altijd in voor een praatje. Ze voelt zich fantastisch in druk gezelschap en heeft altijd zin in een feestje. Tijdens het schrijven bedacht ik dat ze de eigenaresse van een luncheroom zou worden, gewoon, omdat het bij haar profiel past. Maar hoe ziet haar eetgelegenheid er dan uit? Wat komt er allemaal bij kijken als je horecaondernemer wilt worden en zou ze het wel alleen redden, of heeft ze een compagnon nodig?

Online shoppen

Dankzij de coronacrisis staan veel bedrijven te koop. Voor ondernemers een ramp, voor mij de uitgelezen kans om eens binnen te kijken in al die ongebruikte panden. Makelaars zetten namelijk talloze foto’s op hun website waar ik ongestoord tussen kan snuffelen voor inspiratie. Het is een geweldige zoektocht. Wie is Marjolein, welke kleuren passen bij haar? Gaat ze voor steriel wit, of juist voor bonte kleuren?

Ook de bedrijfskleding mag ik niet vergeten. Personeel moet herkenbaar zijn en stoffen dragen die hygiënisch, veilig en makkelijk uitwasbaar zijn. Kortom, er is nogal wat researche te doen voordat het echte schrijfwerk kan beginnen. En dat is maar goed ook, want ook al broeien de ideeën, mijn hoofd is nog niet helemaal klaar voor een tweede boek.

‘t Paaltje

Als haar bedrijf, gezondheid en vriendschap te veeleisend zijn, zal Marjolein moeten leren om hulp te aanvaarden. Kan ze dat wel? Onhandige karaktertrekken en geheimen spelen een grote rol, want wie is die mysterieuze Emma?

In Met mij is toch niks mis heeft de hoofdpersonage een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en klachten die daar een gevolg van zijn. Ook Marjolein krijgt klachten die te maken hebben met haar geestelijke gezondheid en zij is niet de enige.

Meer weten? Na de boeklanceren van mijn debuutroman op 9 oktober 2021 ga ik starten met deze nieuwe uitdaging.

Blog door één van de kleurrijke schrijvers, Elly Vos. Haar boek verschijnt op 9 oktober 2021.

Elly Vos nieuw begin

6 reacties op “Nieuw begin”

  1. Oh wauw. Je maakt me nu al nieuwsgierig naar je volgende boek en ik heb het eerste nog niet eens. Schrijf maar lekker door. Nog maar een paar maandjes. Kan niet wachten.

    1. Ik ben nu vooral reuze benieuwd hoe ‘Met mij is toch niks mis’ eruit gaat zien en hoe hij beoordeelt wordt. Daarna verwacht ik een tweede deel van ‘Verkeerde keuzes.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.