De boeken van dè kleurrijke schrijvers

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld omdat ik ook een van de kleurrijke schrijvers ben, maar ik ben trots op deze groep en op de boeken die op 10 april verschenen zijn. Behalve die van mijzelf heb ik inmiddels ook twee andere exemplaren gelezen. Had ik al gezegd dat ik trots op mijn groepsgenoten ben?

Gebroken akkoord

Marieke Simons schreef de roman Gebroken akkoord. Het eerder verschenen Geheim akkoord kende ik al en nu is er Gebroken akkoord. Ik begon erin te lezen en moest gewoon doorgaan, zo nieuwsgierig was ik hoe het verder zou gaan. Het verhaal is zo geschreven dat je de personages en de gebeurtenissen levensecht voor je ziet en het blijft het hele boek door boeien. De hoofdstukken worden wisselend verteld door hem en haar en de hoofdstukken sluiten naadloos op elkaar aan met mooie details. Het eind komt echt als een verrassing. Een aanrader dus.

Verkeerde keuzes

De psychologische thriller van Marijke Witman Verkeerde keuzes mocht ik als proefdruk lezen. Het gaat over een veertienjarig meisje dat is verdwenen en je leeft mee met de moeder die op zoek gaat naar de dader. Hoewel je aan het begin van het boek weet wat er is gebeurd en je in het hoofd van de dader meekijkt weet je niet wie het precies heeft gedaan. Je vraagt je tijdens het lezen steeds af hoe het verhaal verder zal gaan en hoe het af zal lopen met de ouders en de dader. Ik zal niet teveel verklappen, maar kan je wel vertellen dat het eind als een verrassing komt. Dit boek kan ik echt aanbevelen.

De andere boeken

Behalve deze roman en thriller hebben ook Esther van der Ham (Dierenoptocht in Londen) en Jolanda Pikkaart (Ik heb altijd schrijfinspiratie) een boek gepubliceerd.

Het vijfde boek, de psychologische thriller Sprong in het diepe, is van mijn hand. Ik lees graag thrillers en kijk detectives op televisie, maar zelf zo’n verhaal bedenken en schrijven is wel iets anders dan een spannende thriller op Netflix kijken! Ik was gewend om korte stukken te schrijven en ik heb me erop verkeken hoeveel werk het schrijven van een boek is. Bij een thriller moet alles kloppen en het vergt tijd om de puzzel compleet te maken. Toch heb ik er ontzettend van genoten. De eerste reacties van verschillende lezers is dat het spannend is tot aan het einde en dat ze lekker mee kunnen zoeken naar de antwoorden. Na dit debuut heb ik de smaak te pakken gekregen en denk ik voorzichtig alweer na over een nieuw boek.

De kleurrijke schrijfgroep

Behalve de kleurrijke schrijvers die gaan publiceren (de volgende boekpresentatie is in oktober 2021) bestaat de hele kleurrijke schrijfgroep uit meer personen. Ieder lid van de groep wil schrijven en andere auteurs ontmoeten die dezelfde passie voor schrijven hebben.

Heb jij onze boeken al gelezen? Je kunt ze bestellen op Droomvallei Uitgeverij. Laat je daar (en op Hebban.nl) een recensie achter? Daar maak je ons heel blij mee.

Blog door Titia Schut. Titia is één van de Kleurrijke Schrijvers

4 reacties op “De boeken van dè kleurrijke schrijvers”

  1. Wauw Titia. Wat een mooie blog en een geweldig compliment. Dank je. Jouw boek is zeker ook een aanrader. We hebben vijf prachtboeken uitgebracht. ❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.