Ik wil altijd schrijfinspiratie

Ik wil altijd schrijfinspiratie!

Writers block

Je zit in je schrijvershoekje, aan de keukentafel, op de bank, waar je ook het liefste schrijft en hebt de hele dag geblokt voor jezelf. De laptop is open, de lege pagina staat voor je neus en dan …. NIETS!!!!

Je vingers hangen stil boven de toetsen en er gebeurt niets, er komt geen letter op papier. Je staart over je beeldscherm heen naar de witte muur, rommelt in een houten kast en zucht. Een writers block! Het meest frustrerende dat er bestaat en vast niet alleen voor mij. Wat nu?

Afleiding

Terwijl ik dit opschrijf, betrap ik mezelf erop. Want wat doe ik dan: op zoek gaan naar afleiding. Een muziekje opzetten, dat ene wasje draaien, buiten wandelen of het allerergste: mijn telefoon pakken en door mijn socials scrollen. Wat dus niet helpt.

Wat je hoopt te vinden is inspiratie om te gaan schrijven, om in de flow te komen van je proces. Wat je vindt is een hoop afleiding en tijdsverspilling. Hoewel Pinterest best leuke spreuken heeft die bij dit gevoel passen….
Nee dat dus, niet doen.

Schrijfinspiratie

Gelukkig was ik een van de proeflezers van Jolanda’s nieuwe boek: Ik heb altijd schrijfinspiratie – en met dit boek jij ook!‘ Een heerlijk kleurrijk boek van onze kleurrijke schrijfcoach. Zij zit boordevol schrijfinspiratie en ja, dat wil ik ook. Dus heb ik het boek vol tips en tricks gelezen.

De volgende vraag trok mijn aandacht: hoe ziet jouw schrijfplek eruit? Ik keek om me heen. Wit, veilig, kleurloos. Tijd om dat te veranderen en kleur aan te brengen aan de omgeving die mij kan inspireren.

Nu jij!

Wil jij ook altijd schrijfinspiratie hebben en ben je benieuwd naar de andere tips van Jolanda? Vanaf 10 april is haar boek ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie en met dit boek jij ook!’ verkrijgbaar.

Mijn werkplek is inmiddels een kleurrijke werkplek met warme okergele gordijnen. Waar ik dat vandaan heb? Misschien is het een idee om op 10 april meerdere boeken van de kleurrijke schrijvers te bestellen, dan kom je er vanzelf achter.

Marieke Simons auteur Gebroken akkoord april 2021

kleurrijke boekentour

3 reacties op “Ik wil altijd schrijfinspiratie!”

  1. Marijke Witman

    Oh ja. De okergele gordijnen. Die zal ik nooit meer zien zonder aan jouw boek te denken Marieke. Leuke blog, maakt me nieuwsgierig naar het boek van Jolanda. Nog maar twee daagjes gelukkig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.