Bodensee

Ik stond erbij en keek ernaar

Waarom mijn boek schrijven langer duurt

Zorgen, zorgen en me zorgen maken, daar was ik alleen nog mee bezig hier in Duitsland. Een enorme angst over de gezondheid van mijn maatje waar ik nu al 53 jaar mee ben getrouwd en over onze toekomst kwam over me heen. Drie ernstige ziekten zijn hem overkomen. Aan dingen voor mezelf kwam ik niet meer toe. Zo stond ik niet meer in het middelpunt van mijn eigen leven.

Op een zaterdagavond zaten we gezellig met de hele familie te eten. Plotseling zag ik niets meer, ik zat daar alleen maar. Mijn familie vond me wat verward en heeft mij naar de Notaufnahme (Eerste hulp) van het ziekenhuis gebracht. 45 minuten geheugenverlies hebben, dat is best raar.
Na een ziekenhuisverblijf met verschillende onderzoeken werd aan een tia of 1e epileptische aanval gedacht.

De Boekplanner

Afgelopen tijd heb ik gewerkt aan mijn herstel. Zo ben ik weer begonnen met schrijven aan mijn boek ‘Je geluk zit in een laatje’.  Waar was ik gebleven? Ik pakte mijn boekplanner erbij. Zo kon ik direct zien wat ik al had geschreven en waar ik was gebleven.

Mijn laatste ervaringen komen natuurlijk ook in mijn boek. Zoals, vertrouwen hebben in jezelf, dit is tegelijkertijd je grootste innerlijke kracht. Al blijft het af en toe moeilijk, ik sta in het middelpunt van mijn eigen leven. Heel mooi hoe alle puzzel stukjes bij elkaar komen. In mijn laatste hoofdstuk – Laatje 11 Jezelf, alleen anders – komt dit goed van pas.

Heel blij word ik van schrijven en van het contact met de Kleurrijke Schrijvers. Dit helpt mij ook weer om in het middelpunt van mijn eigen leven te staan en dingen te doen die ik leuk vind en waar ik blij van word. Dank je wel Esther van der Ham, Jolanda Pikkaart en alle kleurrijke schrijvers vooral voor de verbinding met elkaar.

Elly Kassenaar

Liefs uit Lindau, Elly Kassenaar

PS  1 de Boekplanner – 52 weken focus op jouw boek! Plus het boek ‘Zorg dat jouw boek er wel komt’ Tips en trucs van experts geschreven door Jolanda Pikkaart en Esther van der Ham kun je hier bestellen: 

PS 2 dank je Jolanda Pikkaart voor jouw inspiratie en titel van dit blog.

13 reacties op “Ik stond erbij en keek ernaar”

  1. Hi Jolanda, dank je wel voor jouw reactie. Inderdaad dat was behoorlijk schrikken. Ik ben zo blij dat jij mijn schrijfcoach bent en ik hier bij de Kleurrijke Schrijvers ben aangesloten.

 1. Lieve Elly, het leven doet soms rare dingen met mensen en wat is het dán fijn om houvast te hebben aan die dingen die je hart blij maken. Een fijne blog waaruit jouw passie voor het leven en voor schrijven spreekt.
  Alle moed en vertrouwen toegewenst..
  Sabine Alders

 2. Lieve zus , wat heb je dit mooi verwoord . Zo fijn dat het nu weer beter met je gaat . En vooral dat jij blij wordt van Schrijven ! Dikke kus Irene .

  1. Elly Kassenaar

   Hi lieve zus, dank je wel voor jouw reactie. Ja daar ben ik ook heel blij mee.
   Lieve groetjes en hopelijk kunnen we elkaar weer eens ontmoeten.

 3. Ik heb zo’n bewondering voor je levenslust en doorzettingsvermogen Elly en blij dat wij al die tijd contact konden blijven houden. Succes met je boek verder en als het af is ben ik graag een van de bestellers. Groet Alex

 4. Ach Elly, wat krijg jij een hoop tegenslagen te verwerken. Wat een veerkracht en positiviteit laat jij zien. Gelukkig dat het nu weer de goede kant op gaat. Jouw boek komt er wel en ik kijk er naar uit.

 5. Lieve Elly, wat maak jij allemaal mee! Knap hoe je positief blijft en de moed erin houdt. Jouw boek komt er wel en ik kijk ernaar uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.