Twee feestjes in 2021

Het jaar 2021 is een speciaal jaar voor mij. Ik was bij beide boekpresentaties van Droomvallei Uitgeverij aanwezig met twee verschillende boeken. Ik droomde al tijden van een eigen boek, maar ik dacht dat het nooit zover zou komen en mocht het lukken dan had ik geen idee hoe dat zou voelen.

De eerste keer

Ik was aanwezig bij de eerste boekpresentatie van Dè kleurrijke schrijvers met mijn debuutthriller Sprong in het diepe. Vanwege corona moest het programma worden aangepast, want er moest afstand gehouden worden en het aantal aanwezigen mocht niet te groot zijn. Er werd daarom een boekentour gehouden waarbij de vijf schrijvers bij hun eigen huis het eerste exemplaar overhandigd kregen. Ik bracht ‘s ochtends de boel in orde: tuintafel onder de carport, stoelen op voldoende afstand, posters ophangen en wachten op het bezoek van Esther en Jolanda. Het was koud op die tiende april en ik stond te bibberen, van de kou en van de zenuwen. Zo’n eerste boekpresentatie is spannend en zeker omdat ik er zeker op het laatst heel wat tijd in had gestopt. Toch was het moment daar dat ik een echt boek vasthield. Ik kreeg het er warm van.

De tweede boekpresentatie

De tweede boekpresentatie van 9 oktober was een heel ander feestje en ik was er weer bij met een nieuw boek. Deze keer werd het een prentenboek met de titel Tom en Streepje, met kleurrijke illustraties van Anita Kok. Naast mijn boek werden er nog drie andere boeken gepresenteerd. Deze keer werd het feestje gehouden in de tuin van Droomvallei Uitgeverij in Breda en het weer werkte goed mee: de zon scheen stralend en de temperatuur was aangenaam zodat de jas uit kon. Alle kleurrijke schrijvers waren aanwezig en het werd een vrolijke boel. Een groot contrast met de eerste keer dus.

Acht schrijvers, negen boeken

De negen boeken van 2021 zijn geschreven door acht verschillende auteurs. We schrijven allemaal gewoon door en wie weet wat er volgend jaar gaat verschijnen. Ik kan niet beloven dat ik er dan weer sta met een nieuw boek, dat zou iets te optimistisch zijn. Maar ik schrijf zeker verder met de droom van een derde boekpresentatie in mijn achterhoofd. Ik houd namelijk wel van een (boeken)feestje!

Blog door Titia Schut, één van de Kleurrijke Schrijvers

2 reacties op “Twee feestjes in 2021”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.