Marijke Witman Onthand

Onthand

Nu ik al weer een paar maanden niet kan schrijven door problemen met mijn hand merk ik hoezeer ik het mis. Ik ben onthand. En niet alleen dat, een nieuw boek borrelt op en ik kan er niks mee. Dan zeggen mensen vaak goedbedoeld, spreek het dan in, maar dat kan ik niet. Door de woorden één voor één te zien verschijnen op het scherm van mijn laptop neemt mijn verhaal me mee en beleef ik het. Ik ruik, voel en proef de sfeer, alleen zo kan ik de huid van mijn personage kruipen. Dan neemt de hoofdpersoon me mee en zit ik in de auto, op de fiets of loop ik daadwerkelijk door het bos te sjokken. 

Verbetering

Marijke Witman lezing Verkeerde keuzes

Heel langzaam gaat het met mijn hand een stukje vooruit, vooral door hard te werken om de vele oefeningen van de handtherapeut elke dag weer te doen. Eindelijk zie ik dat er wel degelijk vooruitgang in zit, ik kan nu kleine stukjes tekst schrijven. Dus gewoon nog even stug doorgaan met oefenen dan komt het uiteindelijk allemaal goed. Het leert me vooral geduldig te zijn en dat is nooit mijn sterkste kant geweest. 

Andere invulling schrijftijd

Waar ik nu wel alle tijd voor heb is het volgen van schrijfsels van andere kleurrijke auteurs. Ik heb proefgelezen, blogs gedeeld en boeken gepromoot waar ik daar de kans voor zag. Daarnaast ook nog korte recensies geschreven en boeken gelezen. Zo bleef in toch een beetje betrokken. En natuurlijk de vele appjes met medeleven en updates.

Mijn glas blijft halfvol

Marijke Witman Verkeerde keuzes glas halfvol

Al met al gaat het zo slecht nog niet. Achteraf moet ik constateren dat het me ook veel gebracht heeft, het hele proces van niet kunnen schrijven. Nu ik langzaam, vooral heel langzaam en voorzichtig, de draad weer een beetje kan oppakken besef ik eens te meer dat ik elk moment dat het goed gaat moet koesteren. En dat doe ik, de eerste woorden van het nieuwe boek staan inmiddels op papier ( laptop) en mijn eerste blog na ruim acht maanden is een feit. Het is een ander blog dan anders maar hij is er. En ik weet, mijn glas is nog altijd half vol.

Marijke Witman

P.S. Mijn boek Verkeerde keuzes bestel je hier

9 reacties op “Onthand”

  1. Ohhh ik ook. Heb zo’n leuk idee. Maar dat moet nog worden uitgewerkt. Maar superlief
    Komt goed Jolanda. Jij bent de eerste bij wie ik aan de bel trek.

  2. Beterschap Marijke. Hopelijk kan je snel weer langere stukken schrijven. Ik heb dat ook dat al schrijvende mijn inspiratie komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.