Aap, noot, fis

Schrijven doe ik al sinds ze het me geleerd hebben op de basisschool: aap, noot, mies was het in die tijd nog. Netjes tussen de lijntjes in zo’n schriftje waar de lijntjes meer weg hadden van een notenbalk dan iets waar ik echt tussen kon blijven. Ik week in die tijd al graag af als linkspoot. Lekker buiten de lijntjes kleuren en vooral er doorheen vegen tijdens het schrijven.

Binnen de lijntjes

Kleuren is nog steeds mijn ding, helaas inmiddels binnen de zorgvuldig gezette lijnen. Ja, je leest het goed, er staat helaas. Op een bepaald moment in ons leven leren we om binnen de lijntjes te kleuren en daar ook veilig en netjes binnen te blijven. Waarom? Waarom temmen we onszelf en ontwikkelen we een angst om daar buiten te komen? Buiten die lijntjes waar onze creativiteit en kracht ligt?

Verschil maken

De hoofdpersonen van ‘Gebroken akkoord’ voelen diezelfde angst. Die vrees om niet goed genoeg te zijn en als auteur gaf ik ze een inzicht, namelijk: Draai het eens om. Misschien sta je daar niet voor jezelf, maar omdat je fans je nodig hebben, omdat jij voor hen degene bent die het verschil maakt.

Spanning en sensatie

Schrijven is spannend, maar lezen is ontspannend. Misschien wordt het tijd dat ik het voor mezelf omdraai. Schrijven is spannend en ontspannend tegelijk. Ik schrijf om mijn hoofd leeg te krijgen en mensen te laten ontspannen, mensen mee te nemen in een wereld waar we in volle zalen staan te dansen tijdens een concert. Een wereld die nu misschien nog ver weg lijkt, want wie heeft er nog meer zin in een concert?

Gebroken akkoord’ is vanaf 10 april beschikbaar en voert je mee in een wereld van muziek, bands, ups en downs met een waanzinnig eindconcert.

Blogbericht geschreven door Marieke Simons, één van de kleurrijke schrijvers. Haar boek verschijnt op 10 april 2021.

1 reactie op “Aap, noot, fis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.