Gebroken akkoord Marieke Simons

Vakantiekriebels door een boek

Vakantie

Normaal krijg ik bij het woord vakantie de kriebels. Waar gaan we heen? Wat moet er nog gebeuren? Strandvakanties zijn leuk, maar hebben nooit mijn voorkeur en toch ga ik door de foto die hierboven staat, ineens terug in de tijd. Spanje, blote voeten in het zand op een strand dat kilometers uitstrekt. Dus toen ik las hoe Matthew, een van de hoofdpersonen van Gebroken akkoord in het nieuwe boek van Marieke Simons, het zand tussen zijn tenen voelde kriebelen, herkende ik dat meteen. Dat, het vakantiegevoel en de muziek maken dit boek voor mij zo bijzonder.

Viool

Muziek loopt als een rode draad door de boeken van Marieke en na het lezen van Geheim akkoord werd ik daar al door gegrepen, omdat muziek ook in mijn leven de rode draad is. Het is zo belangrijk voor me. De Boyband die een rol speelt in haar boek, ik zag ze voor me en hoorde ze spelen. Maar vooral was ik geraakt door de viool van Aisling. Prachtig hoe ze daarop vol vuur staat te spelen. En hoe blij verrast was ik toen in de bundel Aangespoelde verhalen Aisling opdook in het verhaal van Marieke. De herkenning was er na de eerste zinnen en dat is nu ook weer zo.

Fan van muziek

Ben je net als ik een fan van muziek en lees je graag een spannend en meeslepend boek dan is Gebroken akkoord zeker een aanrader. Het geeft antwoord op de vraag hoe het verder ging met de jongens uit de band maar vooral met Aisling en haar viool. Maar ook als dit het eerste boek is dat je leest van Marieke is het een geweldig boek.

Auteur Marijke Witman

3 reacties op “Vakantiekriebels door een boek”

  1. Rinske Oenema

    Leuke blog Marijke! Op een zonnige dag als deze voel ik ook het warme zand weer onder mijn blote voeten. Op naar een mooie zomer met mooie boeken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.